www.tanovic.com.ba

   
Početna

Anketa

Prijedlog mjesta sljedećeg okupljana Tanovića
 
Dobrodošli na Web stranicu porodice Tanović
O nama PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009 21:44

 


Poštovani,

dobro došli na  Web stranicu porodice Tanović. Naša je želja da sa ovom web stranicom predstavimo našu porodicu, osvježimo naše porodično stablo koje imamo od 1700-1950 godine i pokušamo povezati Tanoviće koji danas žive širom svijeta. Također naše mlađe ćemo  preko njima bliskog medija, upoznati sa  istorijom i kulturom kako svoje porodice, tako i svoga naroda i države.

Istorija naše porodice se ne može odvojiti od istorija Bosne i bošnjaka. Ta  istorija je zadnjih dvijestotine godina bila obilježena ratovima, pogromima i iseljenjem. Tanovići su u svakoj generaciji bili važni akteri  političkog, vojnog, naučnog , vjerskog  i kulturnog života i kao takvi bili dio političkog naroda Bosanskog društva. 

Misija ove stranice nije da idealizira prošlost i glorificira naše stare. Mi  moramo znati ko smo, šta smo i kuda idemo. Nas danas gotovo nema tamo odakle smo potekli, i pitanje je hoće li nas više biti. Mi kao utjecajna porodica i kao utjecajni pojedinci suočavamo se sa velikim izazovima koji se postavljaju pred nas i naš narod koji je samo prije nekoliko godina bio pred nestankom.  Zbog toga se moramo odgovorno ponašati, a odgovorno ponašanje je i čuvanje istorijskog sjećanja i održavanje rodbinskih veza što i jeste osnovna zadaća ovog malog projekta. 

Sarajevo Avgust 2005

 
Ažurirano Četvrtak, 30 Kolovoz 2012 21:27
 

Galerija

Statistika posjeta stranici

Posjete Sadržajima : 107973